festival pearl village Dalen met Zuidenveld en Weijdepop in omgeving Zuidoost Drenthe (Coevorden Emmen)

Pearl Village Festival is opgericht door Jory Bosch en Frank Egberink. Twee hechte vrienden met allebei van jongs af aan enorm veel passie voor muziek en het organiseren van muziekevenementen. Van het DJ’en in de slaapkamer, tot het draaien op en organiseren van themafeesten in plaatselijke kroegen. De ambitie om een écht festival te organiseren was er vanaf het begin. En ja, daar heb je uiteindelijk ook een naam voor nodig.

Het dorp Dalen wordt in de volksmond ook wel ‘’de parel van Drenthe’’ genoemd. En wat is er nou mooier om iets met die benaming te doen? Voor de twee vrienden was het voldoende om tot een pakkende naam te komen voor het festival. Parel festival? Pareldorp festival? Nee, Engelstalig klonk toch net iets lekkerder. Pearl Village Festival!

De ambitie is om een jaarlijks terugkerend festival te organiseren met jaarlijks een kleine groei in bezoekersaantallen en (sfeer)beleving. Regionaal DJ-talent én nationaal bekende DJ’s zorgen ervoor dat alle favoriete quilty pleasures gedraaid worden. De classics uit de 70’s & 80’s, 90’s en 00’s in een nieuw jasje, maar ook Urban, House, Techno, Hardstyle en de lekkerste Hollandse meezingers. Een compleet festival voor jong én oud in de parel van Drenthe. Dalen.

In 2015 werd de eerste editie van Pearl Village Festival georganiseerd in samenwerking met WeijdePop. Regionaal DJ-talent zorgde voor een knallend festival met 400 bezoekers. Bij de tweede editie werd de feesttent groter en kwam er een eerste outdoor chill-out area bij. Met een dubbel aantal bezoekers, meer bekende DJ’s en te gekke licht- en lasershows ontstond er een geweldige festivalsfeer.

Dit jaar wordt Pearl Village Festival wederom uitgebreid, mede door de samenwerking met de Zuidenveld organisatie. Opnieuw kunnen er een dubbel aantal bezoekers komen en voor het eerst is Pearl Village Festival ook op zaterdag. Vrijdag de 13e (juli), de welbekende ongeluksdag, wordt als eerst compleet omgetoverd tot dé geluksdag voor alle bezoekers. Leef je uit bij de mega indoor mainstage of de nieuwe outdoor stage “de Huiskamer”. Dans op je favoriete guilty pleasures bij bekende DJ’s en ervaar een nieuwe festival locatie met heerlijke chill- en food area’s. De stages worden tot in de kleinste details uitgewerkt met confetti-kanonnen, vuur, lasers en te gekke lichtshows. Join the Pearl!